Sunday, September 19, 2010

Politiken som banade väg för främlingsfientlighet

På Facebook och Twitter duggar det tätt med valorienterade statusuppdateringar.
Någon vill provocera genom att ironisera hela händelsen och någon annan skyltar med att han tänker rösta på Sverige Demokraterna - i ett annat lamt försök att provocera. För han är väl inte dum på riktigt?

Det är inte mycket förstånd och intelligens som behövs för att förstå att SD absolut inte hör hemma i riksdagen - snarare på landsbygden med a-traktorer. Men förvisso, vill man provocera så finns det väl egentligen inget bättre tillfälle än den dag vart fjärde år då varenda jävla svensk är så där svenskt seriös som bara en seriös svensk kan vara. Själv ser jag det inte fullt så allvarligt - rött eller blått, skillnaden i svensk politik är hårfin.

På Facebook blir det ganska tydligt att jag har vänner från bägge sidor av blocken. Någon citerar Marx och någon annan promotar sin personkampanj för att komma in i riksdagen med Moderaterna. Men bara en verkar sympatisera med SD.

Men hur gick det till egentligen?

Hur fick ett så desorienterat parti en sådan makt och ett sådant inflytande?

Jo, för att Olof Palme och Socialdemokraterna körde Sverige i botten, släppte alla tyglar och öppnade alla portar på vid gavel utan någon som helst idé eller plan på hur man skulle integrera folktillströmningen. Och med en så omfattande mjäkighet att den blir ondskefull så "vågade" man inte ställa krav på alla som kom hit - rädd för att uppröra, rädd för att sparka på den som ligger så gav man bort ett land. Och när ens eget land ligger i ruiner - vem tackar då nej till ett nytt land?

Det är helt enkelt så att den svenska socialdemokratin som i nästan sjuttio år styrt Sverige har fallerat med så omfattande proportioner att var tionde svensk i dag står så apatisk inför situationen att man i ett sista desperat försök röstar på det enda parti som lovar att adressera problemet.

Endast om alliansen vinner med marginal ikväll kan Sverige pusta ut. Varför? Jo därför att om rödgröna vinner så kommer dem att fortsätta att styra Sverige med samma politik som faktiskt gav SD chansen till betydande mandat. Och fyra år till med en sådan politik ... ja, ni förstår. Fyra år till skulle innebära tillräckligt med vatten på kvarnen bland upprörda svenskar att det i nästkommande val vore närmast oundvikligt att främlingsfientligheten träder in i riksdagen.

Så ikväll röstar i alla fall jag med hjärtat. Det borde du med göra.


Translation:
Today is a very important day in Sweden - it is the election day. Four years ago the right wing alliance came to the power for the first time in almost ten years - which was the second time in almost 70 years. And despite the worst financial crisis since the 30's Sweden emerged strong and with a stable economy. But this election has got an even more important matter on the wall - a foreign hostile party is getting more mandate than ever before and there's even a big chance they will get a parliamentary seat. And with this in mind it seems like this might be the most important election in a long, long time. 

1 comment:

erica said...

TACK snälla! Gud så glad jag blev att du gillade mina också!
Jag använder canon eos 5d mark ii.


Men oh, okej. jag brukar pilla där men tycker inte att mina ser lika verkliga ut som dina! Spec de på publiken under håkan osv typ. De ser ju verkligen analoga ut. Du har inte lust att visa hur du drar i kurvorna? Lightroom använder jag inte just nu. TUSEN TACK!!


Erica